Bespaar veel geld door het aanschaffen van wikkelmachines

wikkelmachines

Heb jij een product dat verpakt wordt in cilindervorminge verpakkingen? En worden deze nog steeds handmatig voorzien van de wikkel met print? Dat is natuurlijk zonde van de personeelskosten want er bestaan tegenwoordig ontzettend goede wikkelmachines die je voor veel verschillende formaten producten kunt inzetten. Deze machines zijn weliswaar duur in aanschaf, maar doordat je direct na de aanschaf gaat besparen op personeelskosten heb je de prijs van wikkelmachines snel terugverdiend. Zeker voor bedrijven met een hoge productafname is dit interessant. Dergelijke machines versnellen het productieproces, en voorzien producten doorgaans ook nog eens veel netter van de betreffende wikkels. Handwerk heeft namelijk altijd een marge, maar wikkels machinaal aanbrengen gebeurt vele malen secuurder.

Wikkelmachines op maat gemaakt

Elk product (of elke productverpakking) is anders, en dus zijn wikkelmachines vrijwel nooit kant en klaar te bestellen. Dit is altijd maatwerk. Pneumatische wikkelassen zijn om die reden te bestellen in ontzettend veel maten, en variƫren van diameters tussen de 25 mm en 60 mm. Je moet wel een ontzettend grote verpakking hebben wil je daar geen wikkelmachines voor kunnen laten maken. Dit soort machines kunnen worden geleverd met zowel vierkante als driehoekige of ronde astappen, en met enkelzijdige of dubbelzijdige lagerringen. Wat voor iets je in gedachte hebt, en hoe jouw productieproces er ook uit moet komen te zien, een wikkelmachine is er in super veel uitvoeringen.

Je productieproces versnellen

Is de reden dat je op zoek bent naar een wikkelmachine dat je het productieproces wilt versnellen? Dan zou je ook eens naar andere machines kunnen kijken. Veel bedrijven die dit soort machines en onderdelen aanbieden kunnen namelijk ook allerlei andere machines voor je op maat maken. Denk maar eens aan roll laminators, klaplagers of luchtassen. Vaak is een combinatie van al deze machines de beste keuze. Daardoor versnel je niet alleen je productie- en verpakkingsproces, maar bespaar je ook nog eens enorm op je personeelskosten. Om die reden gaan steeds meer bedrijven over op een volledig geautomatiseerd productieproces, en geef ze eens ongelijk!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *