Geslachtsbepaling in Rotterdam

Geslachtsbepaling Rotterdam

Krijg ik een zoontje of wordt het een dochtertje? Dat is de vraag die in je hoofd rondspookt vanaf het moment dat je weet dat je zwanger bent! Enorm spannend natuurlijk en je wilt het natuurlijk zo snel mogelijk weten, maar vanaf wanneer kan je een precies een echo laten doen om te zien of het een jongetje of een meisje wordt? In Rotterdam kan je tussen 15 en 16 weken al een geslachtsbepaling laten uitvoeren. Geslachtsbepaling in Rotterdam kan op verschillende manieren uitgevoerd worden.

 

2D, 3D en 4D echo

Een 2D echo is de meest voorkomende manier van geslachtsbepaling in Rotterdam. Deze echo is dan ook echt alleen voor het bepalen van het geslacht van jouw kindje en natuurlijk om het hartje te bekijken. Bij een 2D echo worden de beelden in zwart-wit weergegeven. Bij een 3D en 4D echo wordt er een stuk uitgebreider gekeken naar jouw baby’tje. Je krijgt hierbij een meer realistisch beeld, omdat er meer perspectief en diepte wordt getoond. Ook zijn de kleuren niet zwart-wit maar worden de beelden in kleur getoond. In Rotterdam worden de 3D en 4D geslachtsbepalingen ook uitgevoerd, en ook dit kan al vanaf 15 weken zwangerschap. Wel is het aan te raden om een 3D en 4D echo pas uit te laten voeren wanneer de baby wat ouder is. Het beste is om de echo tussen 25 en 30 weken te doen. In deze periode is de kans op slagen van een 3D of 4D echo een stuk hoger!

 

Bij welke praktijk?

Ben jij opzoek naar een praktijk voor geslachtsbepaling in Rotterdam, dan heb je een ruime keuze aan verloskundigenpraktijken in Rotterdam. Omdat je zelf de keuze mag maken waar jij de geslachtsbepaling wil laten uitvoeren kan die keuze nog wel eens lastig zijn. Er zijn veel praktijken met moderne apparatuur en ervaren verloskundigen en echoscopisten. Kijk eens rond op internet en lees ervaringen van andere vrouwen! Op websites van verloskundigenpraktijken is vaak veel informatie te vinden, of ga eens langs voor een kennismaking!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *