Hoe werkt een ecologisch hovenier precies?

Ecologisch hovenier

Voor iedereen die graag een hovenier inschakelt voor ontwerp, aanleg of onderhoud van zijn tuin: Je kunt tegenwoordig ook kiezen voor een ecologisch hovenier. En dat is goed nieuws want je tuin op ecologische wijze laten inrichten en onderhouden is veel beter voor het milieu. Je kunt zo op een hele makkelijke manier iets terug doen voor de aarde, want als je toch al een hovenier nodig hebt dan kun je net zo goed kiezen voor een ecologisch hovenier. Deze creëert voor jou in je tuin een klein paradijsje op aarde, dat volledig in balans is. Dat wil zeggen dat alle planten die erin staan afgestemd zijn op elkaar en er harmonie ontstaat. En dat allemaal zonder gebruik te maken van chemische bestrijdingsmiddelen of voedingsstoffen van de plant. Alles is volledig natuurlijk.

Een ecologisch hovenier voor onderhoud aan voedselbossen

De term ‘voedselbos’ is nog relatief nieuw in ons land. We bedoelen er een bos of landschap mee dat volledig in balans is, en waar boeren geen bestrijdingsmiddelen hoeven te gebruiken om hun gewassen te beschermen. Er zijn namelijk heel veel plantjes die bepaalde insecten weren, of juist die beestjes aantrekken die de insecten eten die normaal gesproken jouw gewassen bedreigen. Een ecologisch hovenier kan zo’n voedselbos voor je creëren en onderhouden. Als dit eenmaal is opgezet en geplant kun je dat met een beetje kennis overigens ook prima zelf. Het is een prachtige manier om in je eigen voedsel te voorzien. Heb je er meer vragen over? Contacteer dan eens een ecologisch hovenier om de opties te bespreken.

Een biologische tuin met organische vormen

Doorgaans zie je dat mensen die een ecologisch hovenier inschakelen gaan voor een ontwerp met hele organische vormen. Zoiets sluit namelijk mooi aan bij het idee van een ecologische tuin. Het oogt er knus, gezellig en heel erg groen, en de natuur krijgt ten opzichte van bestrating en meubeltjes absoluut de overhand. Dit levert een oase van rust op, hoe groot of klein de tuin ook is.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *