Voeding in balans verbetert je gezondheid

 Leefstijlcoach Breda

Alles in ons leven heeft met balans en evenwicht te maken. Ook bij wat je dagelijks eet. Balans in je eetpatroon krijg je met gezonde keuzes. Dat lukt makkelijker dan je denkt en heeft vooral met motivatie te maken. Het gaat om de juiste balans tussen gezond eten en genieten. Dat verbetert niet alleen je gezondheid, maar maakt je ook gelukkiger. Woon je in de regio Breda en wil je meer evenwicht in je leven? Leefstijlcoach Breda kan je daar zeker bij helpen

Gezond eten is belangrijk maar wees niet te streng voor jezelf

Gezond en natuurlijk eten belangrijk is voor je gezondheid, maar je kunt ook te streng zijn. Door onrealiseerbare doelen te stellen bijvoorbeeld. Gezond eten en afvallen moeten leuk en aangenaam blijven om zo lang mogelijk vol te houden. Dat doe je niet door je favoriete voeding van vroeger van je menu te schrappen. Leefstijlcoach Breda pleit samen met diëtisten voor een 80- 20 verhouding. Voor 80 procent je gezonde eet- en leefstijl volhouden en voor de overige 20 procent eten wat je het liefst eet en vooral… genieten.

Niet alleen teveel, maar ook te weinig eten is niet goed 

Gezond afvallen hangt in grote mate af van het juiste evenwicht. Afvallen die je alleen door dagelijks minder calorieën te eten dan je er verbrandt. Vele landgenoten willen zo snel mogelijk afvallen. Dat doen ze door zo weinig mogelijk te eten. Mag je dagelijks gemiddeld 2500 calorieën binnenkrijgen? Dan eet je in een dieet maximaal 500 calorieën minder. Ongezonde crash diëten houden het vaak bij 1000 calorieën en vaak veel minder (500). Je lichaam reageert dan door meer vet op te slaan dan het te verbranden. Met het gekende gevolg.

Gezonde keuzes maak je niet even maar gans je leven 

Gezond leven en afvallen doe je door de juist keuze te maken, niet één dag maar levenslang. Ga gezellig uit eten, eet af en toe wat je altijd zo graag eet en volg daarna weer je gezonde eetpatroon.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *