Haal sfeer in huis met led verlichting

led verlichting

Kan jouw huis wel wat meer ambiance gebruiken? Je hoeft hiervoor niet veel geld uit te geven of je inrichting drastisch te veranderen. Een makkelijke en goedkope manier om dit te bereiken is middels het aanbrengen van led verlichting. Lees hier onze tips.

In welke ruimte led verlichting gebruiken?

Led verlichting past eigenlijk in elke ruimte. De mogelijkheden zijn eindeloos. Zo kun je bijvoorbeeld in de keuken led strips met wit licht toevoegen onder de keukenkastjes, zodat je optimaal licht hebt bij het koken. In de woonkamer kun je grootser uitpakken. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan gekleurde led lampen die je in je plafondspots draait, maar ook led strips zijn een mooie toevoeging. Ga vooral voor gekleurde strips, die je met een afstandsbediening kunt afstellen op elke mogelijke kleur. Zo heb je een passende kleur voor elke stemming. Bioscoopavondje? Stem je led verlichting af op een kleur die bij het genre past. 

Kies voor dimbare lampen

Veel led lampen zijn ook dimbaar, wat zeker in de slaapkamer een uitkomst is. Niemand houdt ervan om in het licht te baden vlak voor je je ogen sluit. Ook in de badkamer kan het prettig zijn om de lampen te kunnen dimmen. Vooral ‘s avonds kan het heerlijk zijn om in een zacht verlichte badkamer de dag van je af te spoelen en tot rust te komen. En natuurlijk zul je blij zijn met dimbare led verlichting in je woonkamer.

Led strips, spotjes of lampen? 

Er zijn verschillende soorten led lampen op de markt. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een lange strip, welke je met een afstandsbediening op de gewenste kleur kunt afstellen. Ook kun je je plafondspotjes vervangen voor led-varianten. Uiteraard is het ook mogelijk om deze te dimmen, of zelfs af te stellen op een specifieke kleur. Daarnaast kun je je reguliere spaarlampen of gloeilampen eenvoudig vervangen door een led. De mogelijkheden met led verlichting zijn eindeloos!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *